Våra tjänster

Våra affärsområden

Skilsmässa/Separation

Ibland känner man att det inte riktigt fungerar som man trodde, varpå man väljer att flytta isär. Då ska en bodelning upprättas, vilket kan leda till många frågor i en ansträngd tid.
Vem ska egentligen ta över huset? Hur går det till med alla lån? Vad ska egentligen ingå i en bodelning? Hur gör man för att komma överens på bästa sätt?

Vi på Advokatbyrån Lundquist AB hjälper Er genom skilsmässan, från starten till bodelningen som avslutar det hela. På så sätt skapar man en stabil grund för en trygg skilsmässa utan meningsskiljaktigheter och en god nystart.

Att flytta ihop

Att flytta ihop med någon man tycker om är härligt – men innebär samtidigt att man bör ta ställning till flera olika frågor. Vad gäller egentligen om man skulle flytta isär? Vad händer om någon skulle gå bort? Förändras någonting om man har barn sedan tidigare? Vi på Advokatbyrån Lundquist AB har svaret på era frågor och hjälper till att trygga Er framtid tillsammans.

Planera för framtiden

Hur framtiden ser ut kan ingen veta – men man kan veta att man gjort vad man kunnat för att det ska bli som man vill. Vad händer med sommarstugan om ni går skilda vägar? Vad händer om någon skulle gå bort? Hur gör man egentligen om någon drabbas av en demenssjukdom?

Oavsett hur du vill att din framtid ska se ut, är du välkommen att kontakta oss på Advokatbyrån Lundquist AB med dina frågor. Vi kan hjälpa dig att trygga inför framtiden – så att det blir som du önskar.

Bilda familj

Att bilda familj är en av livets stora höjdpunkter och innebär ofta en stor livsförändring. Mitt uppe i allt bör man vara medveten om vad som faktiskt gäller rent juridiskt. Vi på Advokatbyrån Lundquist AB har lång erfarenhet av familjejuridik och hjälper dig med alla frågor, små som stora, som kan dyka upp.

Sorg

När en nära anhörig går bort dyker många frågor upp, vilket kan kännas än mer betungande i en tid av sorg. Hur ska dödsboet skötas? Hur gör man en bouppteckning på bästa sätt? Finns det frågetecken som måste rätas ut innan dödsboet kan avslutas genom arvskifte?

Vi på Advokatbyrån Lundquist AB har mångårig erfarenhet i dessa frågor och hjälper dig genom hela processen, från boutredningen till arvskifte.

Fastighet

Frågor som rör fastigheter, oavsett om det är en modern villa, en sekelskiftesgård eller en sommarstuga kan ofta kännas betungande. Hur ska köpet egentligen gå till? Vad gäller när man ger bort en fastighet i gåva? Har jag rätt att förlänga mitt arrende? Vad händer när ett pantbrev är borta?

Vi på Advokatbyrån Lundquist AB är experter på all juridik som rör fastigheter och hjälper dig att trygga allting inför framtiden.

Företag

Att starta sitt egna företag, oavsett om det görs på egen hand eller tillsammans med någon, är ett stort steg in i en helt ny värld. Men vad bör man egentligen tänka på? Vad händer om någon delägare plötsligt vill dra sig ur? Tänk om en delägare skiljer sig? Hur ska arbetsbördan, ägandet och insatserna egentligen fördelas? Med hjälp av ett kompanjonsavtal kan delägarna komma överens om vad som faktiskt gäller – för att trygga sin och företagets framtid innan någonting oförutsett inträffar.

Vi på Advokatbyrån Lundquist AB ser fram emot att träffa dig, oavsett om du planerar att starta ett företag eller redan driver ett, för att hjälpa dig att trygga företaget och din framtid.

Vi hjälper till att hitta den bästa lösningen för just dig.